h

  Skolesiden

                        

 

 

 

Skolen er begynt og det har båt-barnehagen også....;-)

Her sitter de å jobber i bare badetøyet og jeg tror det var godt at skolen kom igang nå. Det er godt å ha litt avveksling innimellom all badingen.

På denne siden vil Hanna, Sylve og til slutt også Ingeborg kommunisere med skolen og lærerene når vi er på tur

For lærerene som er lagt inn som brukere av skolebloggen, er det bare å klikke på bildet, så kommer de til bloggen.

Her er bilde av en del av skolen vår, Blindheim Barneskole. Det er en stor skole med ca 500 elever og fire paraleller på hvert trinn.

 

EN LITEN HISTORIE OM BENGT!!!!!!!!!!!!

Det var en gang Bengt skulle ut å fiske, da han hadde kastet ut garnet la han seg til å sove med bena utenfor rekka på båten. DA BEGYNTE DET Å BØLGE OG HAN VÅKNET! 

 DET VAR HAIER DER!!!!

Han rakk akkuratt å slenge bena opp i båten før en av haiene glefset etter dem!! Han drog opp garnet så fort han kunne og rodde så fort han kunne hjem til                Mette Lise.

Da han skulle legge til, datt han i vannet. Han plasket og han sprutet og til slutt kom han seg opp i båten igjen. Han fortøyde og gikk hjem. Da han kom hjem fikk han skjenn av Mette Lise. Mette Lise sa at han måtte gå å legge seg ellers ble han syk.

Hanna  :)

Prosjekt:

Middelalderen i Europa

I europeisk hisstorie kaller vi perioden mellom år 500 og år 1500 for middelalderen. Etter at Romerriket gikk i oppløsning, ble Europa delt opp i mange små stater. Det var ofte kriger i denne perioden, og kongene hadde riddere til å jobbe for seg. Som betaling fikk ridderne låne store jordområder av kongen. Ridderne kunne ha andre under seg igjen. De fikk jord og måtte gi tjenester tilbake.

Bøndene dyrket det ridderne og familiene deres trengte. Til gjendgjeld fikk de dyrke litt til jord til eget bruk. De fikk også beskyttelse fra ridderne når det var krig. Alle ble ble avhengige av hverandre. Denne måten å ordne samfunnet på kaller vi føydalisme.

Tidlig i middelalderen bode de fleste på landsbygda. Etter hvert vokste det fram store byer, og folk drev med hondtverk og handel. Det var stor forskjell på hvordan rike og fattige levde.

Kristendommen ble innført i Europa i middelalderen, og kirken fikk stor makt. Folk måtte betale skatt til kirken, og mange også store gaver.

Paven i Roma var kirkens leder. Han sendte ut flere korståg for å frigjøre Jerusalem fra tyrkerne. Korsfarerne for fryktelig fram med både drap og plyndring.

I klosterene søkte nonner og munker ro for å tjene Gud. Det kunne både vere skoler og sykehus i klosterne. Munkene og nonnene skrev bøker for hånd på pergament.

Europeerne fikkkjennskap til de arabiske tallene, og brukte tenkeren Ibn Sinas lærebok i legekunst.

Viktige oppfinnelser som kompasset, vann- og vindmøller, vevstoler og mekaniske ur ble tatt i bruk.

Hanna

Prosjekt:

BRASIL

På skolen i Brasil

Elevene på noen av skolene i Brasil går i puljer. Det er fordi de må dele klasserom. Første pulje begynner allerede kl.07.30-11.30, andre pulje 13.00-17.00.

Storefri varer i 20 min. og da serveres mat.

Måltidet er som regel bønner og ris-kansje litt kjøtt. Maten betaler skolen , men ofte strekker ikke pengene hele året, så de siste månedene får de bare vann. Da er det ekstra vanskelig for elever som kommer fra familier med dårlig råd.

Mange skoler i Brasil er dårlig utstyrt.

Det finnes nesten ikke skolebøker og ingen datamaskiner. Selv fargestifter, sakser og teip er mangelvare. Siden elevene ikke har skolebøker, brukr de mye tid til å skrive på tavla.

Det er ikke alltid elevene i samme klasse er like gamle.Det er fordi elevene begynner med karakterer allerede i første klasse. Hvert år blir det gitt flere store prøver. Klarer de ikke dem må de ta skoleåret om igjen.

Mange slutter på skolen lenge før de egentlig er ferdige.Det er fordi de må passe yngre søsken, slik at foreldrene kan jobbe. Derfor er det mange i Brasil som hverken kan lese eller skrive.

Amazonas

Amazonas er den største tropiske regnskogen i verden. Den er over 7 millioner km2 stor. Det viller derfor være mulig å plassere hele Europa inne i Amazonas og likevel få plass til noen land til.

Den består av jungel, elver og reinskog. Regnskogen dekker neste 60 % av Brasil. Fra regnskogene i Amazonas kommer det tømmer. Det er like mye som ca 870 milloner fotballbaner. I skogene bor over 200 indianerstammer, men det er mange som ikke ønsker kontakt med besøkende.

Amazonas-elven er nest størst i verden. Det er to store elver som renner inn i  Amazonas-elven. En hvit, Solimoes, og en sort, Rio Negro. De renner over 15 km før de blander seg.

Akkurat som det finnes fjellvett-regler, finnes det jungelvett-regler.

Hanna

 Høst:

En liten historie skrevet av Sylve:

BETVARENGANG ET LITEBLÅBÆR SOMVAR LYKKELIG. SÅ KOMHOMOLA ÅSÅPLUKKA HUNDET. SÅ SKULEHUN LAGEBLÅBERPAI Å BLÅBERPAI ENBLI SPIST AV MOSAOGAVMOLA OGMETELISEOGBENGTSOMKOM PÅBESØK FRA SVERIGE

AV SYLVE 7 ÅR

Akropolis:

 Etter å ha besøkt Athen og Akropolis jobbet vi med det som prosjekt og det resulterte bl.a. i denne plakaten som nå henger på Hannas rom.

Ett lite prosjekt:

BAOBAB

Baobab er et tre. Ikke et vanlig tre, men et veldig høyt tre.Ikke det høyeste i verden. De største Baobabtrærne kan bli 30 meter i omkrets.Ikke noe annet tre i Afrika har så mange fortellinger , myter og historier som Baobabtreet. Treet brukes fortsatt til mange praktiske formål.Nesten hver folkegruppe eller stamme i Afrika har sitt eget navn på Baobabtreet. Baobabtreet har en frukt eller brød på treet sitt. I Karibia kalles det døde-rotte-treet fordi frukten henger i en hale og da ser det ut som døde rotter. En annen plass heter det apebrødtreet fordi Bavianene liker frukten på treet. Det finnes 8 arter. Baobab tåler mye og klarer seg bra gjennom lange tørketider.Hvis man sager av grenene vokser de ut på nytt. Baobabtreet har store hulrom det ser du på bildet. Der bor biller , slanger , apekatter , innsekter , fugler og amfibier. Baobab har også blåmsterde er store , hvite og vakre. De kommer før bladene og blomstrer på bar kvist. Røttene kan bli hundre meter lange.

HANNA

Hanna og Sylve har lagt snømann i hagen vår 20. Mars 2008. Disse bildene blir noe å se på når vi er i varmere strøk, hva?

Jeg ser for meg at vi kan/skal legge ut prosjekter (bilder og tekst) som barna har jobbet med på denne siden. Og....hvis klassene ønsker det og det er ok for lærerene, kan vi legge ut bilder av arbeider som elevene hjemme på skolen har gjort også.

Susann

 

YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use