Ingeborg på langtur med Rosea

 

 

 

  

 

Jeg er 4 år og går på Myrland Barnehage eller Myli som jeg sier. Jeg er minste matros ombord og er nok den som har savnet mest den første Roseabåten vår, som vi solgte i august. Jeg er den som har snakket mest om den og de som kjøpte den. Jeg håper Silje og Kjetil i Bergen, synest det er en fin båt og at de bruker den ofte. 

Jeg vet at vi skal på laaang tur, men er nok den som forstår minst. En ting er iallefall sikkert; det er godt for meg å vite at Besta og Besten har kjøpt huset vårt - for da kan jeg få se det igjen. Molla og Mossa på Sjøholt, Besta og Besten, tantene mine og deres familier kommer jeg også til å savne. Men....jeg kommer igjen...

Jeg kommer nok til å savne barna på Myrland også, men håper at de går inn på siden min for å se om det er noe nytt å lese fra turen. Og at de kan sende noen enkle ord på e-post til meg om hvordan de har det på barnehagen.

 

 Dette er rommet mitt på båten! Se hvor jeg koser meg!

28 Mars 2009

Ingeborg er så glad i alle sammen. Og jeg vil være sill med alle sammen. Jeg synest at damen malte meg fint, men jeg ville ikke ha røde lepper.

 Ingeborg fikk ansiktsmalingen i St.Maarten sammen med Hanna og Sylve.

Jeg er så glad i Molla og Mossa, og gleder meg til at dere skal komme til Disneyworld. Og så Besta og Besten. Jeg gleder meg til å komme hjem til Norge. Da skal jeg begynne på Rabbevågen barnehage.

 Ingeborg og mamma er på resturant.

  Jeg har gledet meg lenge til å komme til Disneyworld, derfor seilte vi om natt også. Da blir det slike fine solnedgangbilder.

Ingeborg og mamma

14.Januar 2009

Nå er det lenge siden jeg har skrevet, så her kommer litt nytt:

Jeg har nå reist langt over Atlanterhavet. Og jeg er nå i Karibien, på en øy som heter Union Island. Her er mange båter med barn.

Jeg har hatt besøk av Besta og Besten på St.Vincent. Det var gøy! Vi badet masse sammen med de i bassenget på hotellet hvor de var.

 Her var vi på resturanten, Barefoot.

Molla og Mossa kommer kanskje på besøk, i USA. Det blir gøy! Det gleder jeg meg til, masse!

Men før det håper jeg å treffe igjen Katie på SeaWalk. Hun er så kjekk å leke med!

Ingeborg og mamma.

 

24. Oktober 2008

Vi har hatt besøk av Mossa, morfar Terje. Han laget fiskebokser til oss. De var kjempegøye å holde på med, og jeg fikk til og med fisk første gangen jeg kastet sluken i vannet. Se her:

 Etterpå fikk jeg en fisk til.

 

Barnehage på båten:

 Gjett hva Ingeborg har her???

I dag har Ingeborg og pappa laget noe spennende på barnehagen, som snurrer i vinden. Klarere du å gjette hva det er?

 En vindmølle!!

Vil du lære å lage vindmølle og fiskeboks?

Her er oppskriften:

MORFARS FISKEBOKS:

Du trenger:

1 liten tom hermetikkboks

1 litt tykk trepinne

2 skruer

6-8 meter sen alt etter hvor dypt det er der du skal fiske

1 vanlig fiskesluk

Slik skal den se ut:

Få en voksen til å hjelpe deg med å sage trepinnen til åpningen av hermetikkboksen. Fest den med skruene. Fest senen i trepinnen og fest sluken på enden av senen. Få en voksen til å hjelpe deg, hvis det er vanskelig. Snurr så senen rundt hermetikkboksen og det er klart til å fiske.

Skitt fiske!!!

VINDMØLLE:

Du trrenger:

1 farget ark, som du klipper til ett kvadrat

2 perler

1 knappenål med stort hodet

1 pinne eller som Ingeborg brukte ett kosteskafte eller lignende.

Brett firkanten til en trekant og brett så trekanten til en mindre trekant. Fold så ut igjen arket. Klipp fra hvert hjørne ett stykke inn på papiret, slik at spissen når inn til midten. Brett så annen hver spiss inn til midten og stikk så nålen (med en perle på) inn i midten. Sett så på den andre perlen på den baksiden av arket - og fest så hele saken på pinnen. Vips så har du en vindmølle.

Så var det å håpe på litt vind!

Håper du synest dette var kjekt. Det gjorde Ingeborg!

Ingeborg og Mamma

7. Oktober 2008

Skal tro hva som er inne på rommet mitt?

Har jeg virkelig fått en ny sykkel???

 Jaaaaa, Jippi...!!!!!

Sykkelen kjøpte mamma og pappa i Torrevieja! Og jeg ble såååå glad, og jeg har syklet mye både på tur og på båten, som du ser her.

Jeg har også koset meg med besøk fra hjemme på Blindheim og Skodje. Søskenbarna mine fra Skodje har vært og besøkt meg på båten og vi har leika oss på rommet mitt.

 To flotte gutter Torgeir og Vegard, og ei flott jente.

Nå er vi i Gibraltar og i morgen skal vi på ett fjell hvr det bor aper; Bavianer. Det blir spennede og vi kan også se over til Afrika.

Ingeborg (og Mamma)

8 September 2009

Vi hadde det fin i sjøen fra Kefalonia i Hellas til Secilia i Italia, men var ikke lenge i Italia fordi vi måtte til Spania. Det var fordi at vi skulle få besøk der - og nå er vi kommet oss til Spania og ligger her og venter på at søskenbarna mine skal komme på lørdag.

Jeg gleder meg! Vi har vært å gjort klar bassenget til de kommer og da skal vi bade, bade og bade litt til...

Vi ligger i en marina i en by som heter Torrevieja og de skal bo i en by som heter Torre de la Horadadda som ligger 10 min med bil her i fra.

Jeg håper dere alle på Myrland barnehage har det bra. Innimellom savner jeg dere veldig, men da bare later mamma som om hun er Beate og så har vi barnehage her på båten. Hvis mamma ikke kan være med å leike, må pappa til pers, og han er da Hilde. Bare så dere vet det! 

Og kan ingen av de må Hanna til pers, og hun er da Marit....

Det var veldig kjekt å få mail fra dere og dere må gjerne send flere, alle sammen!

Mamma og Ingeborg

 

16 August 2008

I går og dagen før hadde vi besøk av Hannas venninne Maria pg hennes familie. Da ble jeg kjent med Marias lillesøster Marthe og vi koste oss i lag på båten.

Vi leika på rommet mitt og bada og hadde det skikkelig artig. Det var mye gøy vi fant på og Marthe likte godt å leike med dukker slik som jeg.

I morgen drar vi over til Italia og det blir litt spennede å se hvordan det er å være på sjøen i to dager og to netter i strekk. Håper det blir fint!

Mamma og Ingeborg

29 Juli 2008

I dag var pappa og jeg en tur i byen for å handle. Der så jeg en telefon-boks. Da sa jeg til Pappa: "Ej vil ringe til Molla." Det gjorde jeg, og det var veldig kjekt, selv om det var vanskelig å høre.

Når det er barnehagetid holder jeg på med mye rart. Jeg tegner, klipper og limer. Jeg har laget en blyantholder til fargeblyantene mine.

Av og til er det litt vanskelig å få kontakt med de voksne. Da sier jeg bare Beate, hvis jeg vil snakke med mamma, Hilde hvis det er pappa jeg vil snakke med og Marit hvis det er Hanna jeg vil ha. ;-) Det fungerer helt fint, og jeg tror pappa synest det er greit å bli kalt Hilde også, selv om han er en mann.

I Methana fikk mamma kontakt med en dame som heter Maria. Hun er ca 58 år og bor egentlig i Kalamaki i Athen. Hun kom på besøk på båten vår. Det var gøy! Hun pratet hele tiden, selv om jeg ikke forstod noe. Og jeg fikk besøk på rommet mitt og pynte henne med klistermerker. Hun ble hos oss hele kvelden og pratet og pratet. og pratet litt til..... Jeg lignet vist litt på barnebarnet hennes som også.

Se som vi koser oss;

For tre dager siden fikk vi den nye gummibåten vår, og vi har vært på tur flere ganger. En gang dro vi Poros rundt. Da måtte vi kjøre gjennom en smal kanal og pappa måtte bøye seg ned under en bro og jeg og Sylve måtte ligge i bunnen.

Her er bilde av gummibåten:

 

Mamma og Ingeborg

22 juli 2008

I dag har jeg svømt rundt båten og det bare med armringer. Snart er jeg en fisk. Og jeg hopper fra båten når pappa hopper sammen med meg. Det et kjempegøy!!

Se bare her:

mamma

 

15 Juli 2008

 Seeee så langt bort jeg er fra båten! Jeg har ikke line på meg og er blitt så tøff at jeg svømmer rundt uten. i tillegg har jeg fått meg svømmeføtter, rosa, som gjør at jeg suser rundt i vannet. Kjempegøy!!!

I går begynte båt-barnehagen og jeg og pappa tegnet rundinger og klippet ut. Det var gøy! Så limte vi de på ett ark, oppå hverandre og det ble seende slik ut:

   Neiiii, feil side fram....

 Fint, hva?

I morgen skal vi til en bukt igjen, for å bade og for å ha skole og barnehage. Jeg gleder meg.

Ingeborg og mamma.

 

9 Juli 2008

Se hvem som er skipper her du....

 og i bare trusa...kanskje den nye uniformen til MRF? ;-)

Nå har jeg endelig sluppet stigen og lært at det går bra å flyte med flytevest bak båten når vi ligger til anker. Jeg plasker og fryder meg skikkelig nå når jeg har turt å slippe taket i stigen. Se så flink jeg er:

Litt primadonna er det lov å være:

 Åååå, vann i ansiktet....;-9

Det som også er bra er at nå kan alle andre på båten også komme seg opp og ned av vannet.

Det er litt varmt her nede. Ca 40 grader i går!

Mamma og Ingeborg.

 

3 Juli 2008 Methana:

Ingeborg ville at mamma skulle ta bilde av båten som gikk fra Methana

 Rosa prinsesse med t-skjorte (med solfaktor) som kommer helt fra Australia.

Ingeborg og mamma

 

23 Juni 2008

Her koser jeg med Oldefar på Vestnes. Vi var å besøkte de i helga som var.

Og på fanget til Oldemor etterpå:

 

Mamma for Ingeborg

 

15 Juni 2008

Jeg skulle også være med på fjelltur, men jeg ble syk og måtte være hjemme. Det var kjedelig!

Her har mamma tatt bilde av meg med det nye kameraet sitt, jeg ligger og kviler:

Stakkar lille gulleklompen som var syk.... ;-)

Mamma

*************************************

24. Mai 2008

Ingeborg vart hele 4 år den 16 Mai og det ble feiret hele 3 dager til ende, med liten feiring på dagen, familiefeiring den 17 og barneselskap den 19. Og jenta holdt ut og koset seg skikkelig. Kjekt at så mange kom i barneselskapet. Det ble nesten hele barnehagen.       

  Fra den 16. den ordentlige dagen. Liten markering da også.

   

Molla (Mormor Ingrid) og Ingeborg gikk i tog sammen. To flotte bunadsdamer!!

Og Ingeborg gikk hele den lange veien fra barneskolen til Blindheimshallen der festen skulle være.

Fikk høre av flere at de hadde oppdaget hvem min mor er, Ingeborg sin mormor, tidligere ansatt på Myrland barnehage. Ei knakandes fin og god dame, synest nå jeg hun er!

Susann

Ps: Ingeborg vil kanskje si noe om bursdagen sin hun også, så det kommer senere fordi nå er hun på overnatting med tante Sandra og onkel Ronald på hytta i Vaksvika. ;-)

 

**************************************

11. Mai 2008

Ingeborg dikterer:

"Snart 17 mai og bursdag, tivoli og sirkus. Pappa var i Hellas og seila med båten vår. Martin har sovet her inne i natt. Martin sover ute i vogna no. Jeg har fått min egen langturkasse. Der har jeg seilbåten min, biler, bøker og jeg skal legge ned i mer leker som jeg skal ha med på tur."

Ingeborg snart 4 år.

 

YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

Det borterste bildet er av meg, og det andre er av båten min, Rosea.