ÅLESUND - HELLAS - før vi reiser på vårt eventyr

                       

         Bilder fra Methana der Rosea-båten vår ligger og Tom Erik, skipper på egen skute.                  

 

 

 

Reisebrev fra oss på tur 

26 JUNI 2008

EN GUTT VED NAVN EIRIK!!

Vi ønsker lille Eirik på 3220 g og 48 cm velkommen til verden! En skjønn liten lillebror for Torgeir og Vegard på 5 og 3 1/2 år, ble født på kvelden den 25.

Vi er kjemepeglade for at vi fikk treffe deg før vi dro, og så gleder vi oss til å se deg igjen i Spania til høsten.

Ett lite bilde av vidunderet:

Eirik f. 25.06.08 

Stolt Tante Susann og Onkel Tom Erik

Mange på besøk for å si adjø..

kjempekoselig at så mange har kommet for å si adjø til oss!!!  Vi har hatt mellom 15 og 20 gjester innom hver dag denne uken og det har vært kjekt at så mange tok seg tid til det nå i ferietiden.

Vi fikk også besøk av Anne og Raymond Igesund fra båten Helmax som har vært ett år på tur. De kom med masse gode råd for turen og jeg tror vi kunne ha sittet og hørt på de en hel uke, uten problemer! Vi håper å holde kontakten underveis og at de har glede av å følge oss på vår tur slik vi hadde glede av å følge dem på deres tur.

 Happy sailing og takk for besøket! ;-)

Og noen sier farvel på en litt annerledes måte enn oss andre;

 Slik blir det når STERKE GUTTER gir "hade"-klem til hverandre. ;-)

Susann

Ja, det glemte jeg....vi har fått en blindpassasjer....og det måtte selvfølgelig være en ROMSDALING!!!!

He,he....her er han og han heter KOKKELIMONKE....:

 Ja, jeg vet det; romsdalinger er rare!

Ps: Tusen takk for en fantastisk flott reisekamerat, tante Sigrun! ;-)

 Susann

24 Juni 2008

Nå har vi akkurat sendt en masse pakker til Athen:

så håper vi at det kommer frem...

Susann

 

22 juni 2008

Vi har hatt mange gjester allerede og det er kjempekoselig!

I dag hadde vi besøk av Sunniva, Ingvald og lille Fryd, og dere som kjemmer meg får vel nesten hakeslepp når jeg forteller at jeg har hatt besøk av lille Fryd som sprang rundt i huset. ;-)

Her er hun(den) sammen med stolt matmor Sunniva:

 Takk for besøket, lille Fryd.

Susann

21 Juni 2008

I helgen har vi vært på Vestnestur til Oldemor og Oldefar der "nååååre". Kjempekoselig å treffe dem, men trist å si hadet. Vi vet at de gleder seg over turen vår. Og vi vet at de har hatt drømmer som de gjerne skulle ha gjennomført, men som ikke har blitt.

Og når min gode farmor sier; "det e no ikkje nokke vengelause me sende avgarde", så tror jeg at de har tro på oss! Denne turen blir en opplevelse for de også og jeg tror de gleder seg på våre vegne! Og det er godt å vite....

Fikk tatt noen koselige bilder av oldebarna og oldeforeldrene:

 

Oledemor Helma og Oldefar Einar

Susann

17 Juni 2008

ÅPENT HUS:

DEN SISTE UKA (uke 26) FØR VI DRAR KOMMER VI TIL Å TA IMOT DERE SOM ØNSKER Å KOMME INNOM, og før det også selvfølgelig!

Den uka kommer vi til å holde oss hjemme så mye vi kan. Mandagen kan de som vi bli med oss ned til Stavsethneset for å feire St.Hans, da er vi der. Ellers kommer jeg ikke på at vi skal noe spesielt.

Velkommen til oss!

S.*************************************

11. Juni 2008

Som dere ser har det vært stille her fra oss en stund. Vi pakker, vasker, ordner og styrer som bare det. Det er mye å tenke på!

Vi skal selge bil også, så er det noen som trenger "ny" bil, så er det bare å ta kontakt. 

Vi kommer tilbake når det er mer  spennende å fortelle enn vasking m.m.

S.    ******************************

1. Juni 2008

Helgebesøk på fam. Granheim sin fantastiske flotte og nydelige hytte!

 Fam. Granheim og fam. Larsen ved inngangspartiet på hytta.

Vi har vært på en kjempeflott tur til Bjorli i helga for å besøke Noah, Celine, Lene og Glenn på deres nyoppførte hytte. Og vi har hatt det topp alle sammen, barna leika kjempebra sammen og vi voksne fikk virkelig slappe av, prate og kose oss vi også.

 Slalomhjelmer og kjelke fungere godt når man skal på tur med motorsykkel, ikke sant Noah. Det lærte Sylve og Ingeborg av deg i helga.

 Celine og Hanna koset seg skikkelig med ball, yatzy m.m. Og de PRATA til langt på natt!!!! Tro hva de pratet om? Hmmm.....

 Ingeborg og Sylve har vært så heldige å få låne traktoren til Noah.

 

Vi har slappet av fra forberedelse til tur og hentet krefter til å møte de neste fire ukene før vi drar, med god drikke og mat!

Og på vei hjem igjen....  alle sammen..... :

 Mamma, Pappa, Hanna, Sylve og lille trolljenta Ingeborg. ;-) Hele gjengen samlet på Slettaforren for en is.

TUSEN TAKK FOR EI KOSELIG HELG! VI KOMMER GJERNE TILBAKE NÅR VI ER "HJEMME" FRA TUR!!

KLEM FRA HELE "B-GJENGEN".

B-GJENGEN = BLINDHEIMSGJENGEN ENN SÅ LENGE.

******************************************

31. Mai 2008

FØRSTEHJELPSKURSET = KJEMPEBRA!!!!

Nå har vi gjennomført førstehjelpskurset og det var veldig vellykket!

Fikk gode tilbakemeldinger allerede ved kursslutt fra flere som syntest det var lærerik og at de var veldig fornøyd med foredragsholder Bengt Arne fra Førstehjelp og Sikkerhet.

Vi var tolv som deltok og vi fikk en grundig gjennomgang av alt fra mindre blødninger til hva vi skulle gjøre hvis vi kom ut for større ulykker som bilulykker, brann, hjertestans og slag m.m.

Vi er kjempefornøyde!! Og sier tusen takk til Michael og Bengt Arne i www.fhs.as.

S og T-E.   *******************************

27. Mai 2008

Lørdag 28. Juni, klokken 10.40 går "flyet - the plane" fra Vigra - til Athen.

Nå er billettene bestilt, og vi gleder oss masse til å reise!!!!

S.   *************************************

24. Mai 2008

Nå har vi feiret med hele to bursdags"barn" på 17 mai, og vi har feiret nasjonaldagen. Så nå er vi fornøyde for en stund. Ingeborg ble hele 4 år den 16 mai, og feiret sammen med Mossa (morfar Terje) som har dag den 17. Tog, is, kaker og masse gjester gjorde dagen perfekt.

Noen bilder:

    Mens vi venter....på at toget skal starte.....

  Stolt og staut fanebærer for klasse 1d

  Fremtidig korpsmedlem??

  Ingeborg og Mossa blåser ut lysene på bursdagskaka.

Ps: nå er det bare 5 uker igjen.....;-)

S.**************************************

8 Mai 2008: Minner om at vi skal i felleskap med Michael Langva skal arrangere ett førstehjelpskurs beregnet på oss som ferdes på sjøen.

Gå inn på siden for sponsorer og les mer om kursholder (gå gjerne inn på deres hjemmeside www.fhs.as ), hvor og når kurset skal være, og hvordan du melder deg på. :-) Eller se tidligere "reisebrev" på denne siden. ;-)

S.************************************************

8 Mai 2008 - vel "hjemme".

Jeg har hatt en fin tur til Hellas. Først noen dager i Kalamaki med sjøsetting av båten, og med formaliteter som advokaten i Athen var behjelpelig med.  

Godt å ha med kjentmann Frank Delhi som er lommekjent i området og vi fikk testet båten på en tur til Aegina, Perdika, Poros og Methana. Idylliske havner, som skal besøkes igjen.

Her er noen bilder fra turen.

 

  Vakker skute?

 

  Båten var ferdig bunnsmurt da jeg kom ned.

 

  Fra sjøsettingen.

 

  Skipperen er på plass og koser seg.

 

  Det er en fin båt å seile, stødig og rolig i sjøen.

 

   Vi har ikke fått skiftet navn på båten enda, så på skutesiden står det fortsatt Kimolos. S/y Rosea blir det nye navnet.

 

  Methana heter plassen der båten ligger og venter på oss. :-)

 

Tom Erik.*************************************************

4. Mai 2008

Nå er Tom Erik på vei med båten til Methana for å legge den fra seg der. Der skal den ligge til vi kommer ned til Athen i juli. Det mangler fortsatt litt papirarbeid i forhold til omregistrering, men det kommer nok på plass snart, tenker jeg.

Tom Erik har fortalt om Methana og jeg har vært inne på Google Earth for å se etter bilder og det såg ut til å være en fin plass. Tom Erik fortalte også at de har en helse"farm" der, med naturlig svovelholdige basseng. Hørest spennende ut og det passer meg utmerket med helsebringende bad. Ja, takk...sier jeg.

;-) S.**************************************************

1 Mai - etter at jeg har snakket med Tom Erik.

Han har hatt en flott tur ned til Methana i dag. Han har brukt hele dagen på sjøen og en godt fornøyd med båten. Særlig rullestorseilet, forstod jeg. I tillegg sa han at båten lå godt i sjøen og at selv om den var stor var det en god båt å seile.

Akkurat nå lurer han på om han skal instalere dotank i båten. Vi vil miste litt skapplass, men uansett må vi gjøre det når vi kommer hjem til Norge igjen, og da er det vel kanskje like greit å gjøre det nå. Det var vel egentlig det jeg fikk med meg om båten.

Videre sa han at han kom til å legge båten på Methana. Det var en fin liten plass med lekeplass for ungene og badestrand like ved båtplassen. Hørest idyllisk ut og det er lett å komme seg til den øya, det går hurtigbåt dit fra Athen (tror jeg).

Nok for i dag. S.

5. REISEBREV 1. MAI 2008

NÅ ER VI BÅTEIERE!!!    OG BÅTEN ER PÅ VANNET!

Og i dag tror jeg det er en som koser seg nede i Athen. Jeg tenker at han allerede har satt seil, selv om klokka bare er 9. Han skal seile en prøvetur ut til ei øy utenfor Athen, for å se etter en plass det er mulig å legge igjen båten til vi kommer ned 1. juli. Tror det var Poros eller Methana øya het, men er ikke sikker.

Han sier at det har godt greit med overtagelsen og at han er fornøyd med båten. I høst, når vi var der nede, rakk vi bare å se på Kimolos (som den het da) i ca 45 min. så det var sikkert kjekt å få se den ordentlig. Den var jo egentlig ikke aktuell for oss da i kikket på båt i høst. Men, med en dyktig megler ble det drømmebåten til slutt. Det viste vi jo egentlig begge to, at det var en slik båt vi ville ha. God plass til alle fem er det i den, og til og med tumleplass på gulvet inne i båten. Det betyr mye for de små å kunne sette seg på gulvet og legge utover leiker og kose seg, og det får de nå.

Tom Erik har også vandret gatene i Athen for å finne båtutstyrsbutikker. Greit å vite hvor de ligger til vi kommer ned i Juli og vi skal utstyre båten. Selgeren av båten har bunnsmurt, vasket og hatt småreprasjoner på båten, så nå skal den være "ship shape", og klar til å dra på tur. Mangler bare litt langturutstyr og mannskap, men det kommer etterhvert. :-)

Skal komme tilbake med bilder når Tom Erik er hjemme igjen. Vi gleder oss til å få se og høre fra turen hans.

S.

4. REISEBREV - ETT ORDENTLIG ETT!!  28. APRIL 2008

Første steg på veien??? Tom Erik reiser nedover til Athen i morgen, for endelig overtagelse av båten. Blir endel papirarbeid der nede, og møter med selger og advokat, pluss en hel rekke offentlige kontor som skal besøkes. Da er det godt å ha en kjentmann i advokaten fra Hellas. Han kan runden, og da går det vel sikkert greit.

Gleder oss til å bli båteiere igjen, og jeg må bare si at jeg er litt misunnelig på han som skal reise, men heldigvis, unner jeg han det også! Varme og sol...... gleder meg mye til sommeren!!

Susann

3."REISEBREV"  21. APRIL 2008

 www.fhs.as

Nå er datoen for FØRSTEHJELPSKURSET  satt: Den 29 Mai klokka 18 - 21.00 på Baronen Hotell i Spjelkavika. Kroner 300,- pr. pers. Ta kontakt med meg på sms: 94 86 58 62 for påmelding.

Michael Langva fra firmaet FØRSTEHJELP OG SIKKERHET skal være kursholder. Hvis du går inn på siden for sponsorer, vil du finne en link til deres hjemmeside, hvor det står litt om deres kompetanse gjennom flere år. Se også forrige "reisebrev" for mer informasjon.

MELD DEG PÅ FOR EN LÆRERIK KVELD I MARITIM FØRSTEHJELP.

Susann

2. "REISEBREV" 13. APRIL 2008

Nå har Tom Erik bestilt seg flybillett til Athen og han reiser nedover mandag den 28 April for overtagelse av båten. Da blir han der en uke, for å besøke offentlige kontor sammen med advokaten, sjøsette båten, se etter utstyr med mer.

Ellers går planleggingen sin gang. Jeg er stolt over at gjesteboken nå er oppe og går, slik at venner og familie kan skrive til oss. Det er godt å ha en datakyndig far; så takk for hjelpen, Pappa! (Ta kontakt med oss, så legger vi deg inn som bruker.)  

Skoleplanene er neste viktige prosjekt og jeg stuper inn i det nå. Mye arbeid, men veldig viktig. Jeg tenker det blir ett godt grunnlag for oss voksne, når vi skal undervise barna.

Vaksinasjon av barna pågår fortsatt og de begynner å bli temmelig leie og triste over all stikkingen, men snart er det over. Hanna og Sylve har tre stikk igjen, Ingeborg to. - Og da er det gjort i denne omgang. Aller siste stikk blir på New Zealand, hvis vi kommer oss dit. :-)

I løpet av de to siste månedene skal vi på FØRSTEHJELPSKURS. Det skal firmaet FØRSTEHJELP OG SIKKERHET v/ Michael Longva stå for. Vi kommer til å annonsere kurset her på siden, så hvis DU har lyst til å være med, kan du ta kontakt med oss. Datoen er ikke satt enda. Det vil bli ett kurs som tar for seg generell livberging, og førstehjelp og sikkerhet som er mer relatert til vi som ferdes på havet. Vi kommer også til å sende sms med invitasjon til våre venner. :-) Håper du setter av en kveld sammen med oss.

I dag er det 2 måneder igjen til Ingunn og Oddvar (Besta og Besten) har overtagelse på sitt hus, så tiden går fort framover nå. Innimellom alt det daglige skal ting pakkes ned og bort, fllybilletter kjøpes, pass oppdateres, skjøter skrivers, kofferter pakkes om igjen og om igjen;hva har vi egentlig plass til? , undervisning planlegges - osv.....osv....

Men...vi gleder oss nå.                Susann

 

1. "REISEBREV" 17. MARS 2008

Forberedelsene til langturen vår går sin gang og vi gleder oss til å komme av gårde. Skolebøkene er kommet i hus, lærerveiledningene er innkjøpt, satelitt-telefon og GPS er på plass og mye mer. Nå er det denne nettsiden som står for tur, og jeg koser meg med å lage den til. Barna syest det er spennende å sette farge på sidene sine og å diktere det mamma skal skrive. (Hanna skriver selv.)

Det er en spennede tid vi nå går inn i, siste innspurt... Tom Erik reiser til Athen for endelig overtagelse av båten rundt 1. Mai. Da tror vi at megler Arild Sandsten fra Sun Yachting Navigare, kommer til å være med, men det er ikke avgjort enda. Det blir første milepæl, å bli båteiger igjen. :-) Huset har vi solgt, og Besta og Besten flytter inn i midten av Juni. Vi synest det er veldig kjekt at de ville kjøpe huset vårt, og gleder oss på deres vegne over at de har fått seg et flott hus med fantastisk utsikt. :-)

Susann

 

 

YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use